De Dragobete, ziua îndrăgostiților la români călătorește cu CRIS Taxi Gura Humorului 1

taxi gura humorului

Luna Februarie este luna îndrăgostiților de… călătorii cu taxi în Gura Humorului. După Valentines Day ziua dragostei și iubirii romantice celebrată în fiecare an la 14 februarie, pe 24 februarie vine spre noi cu obiceiuri, tradiții și superstiții, Dragobete, considerat zeul tinereţii, al veseliei și al iubirii la români.

Ziua lui Dragobete are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone. Alaturi de mesaje de dragoste (aici puteti citi si trimite mesaje de Dragobete ) mai exista obiceiuri, credinte si traditii populare in ziua de Dragobete.

Este obligatoriu ca în această zi bărbaţii să se afle în relaţii cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aştepta o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic. Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul, sa fie relaxati si eventual să călătoriți cu CRIS Taxi Gura Humorului daca doriti sa ajungeti repede si sigur la destinatia dorita, unde sarbătoriți românește ziua de Dragobete.

Peste 50% dintre români celebrează Dragobetele, această sărbătoare autohtonă a dragostei, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dacice.

În aceasta zi specială este momentul potrivit pentru a surprinde persoana iubită cu o invitație în oraș sau împrejurimi. Bineînțels deplasarea de la domiciliu până la pensiunea turistică, restaurant sau club unde vrei sa petreci o seară memorabilă de Dragoibete, deplasarea să o faci cu un taxi de la CRIS Taxi Gura Humorului  apelând nr. de tel. taxi 0749 650 650. De Dragobete sarbatoreste romaneste!

Va multumim ca sunteti alaturi de noi !


Despre taxi-gura-humorului

CRIS Taxi Gura Humorului oferă clientilor care doresc să ajungă repede și în siguranță la destinația dorită servicii de transport în regim de taxi în Gura Humorului și împrejurimi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “De Dragobete, ziua îndrăgostiților la români călătorește cu CRIS Taxi Gura Humorului