Luna martie este prima lună a primăverii. Acum vremea începe să se încălzeacă totul revine la viață și prinde culoare după ce iarna și-a luat rămas bun de la noi. Luna martie este plină de zile importante, evenimente și sărbători cu datini, tradiții și obiceiuri diverse. Martie începe cu sărbătoarea Mărţişorului, pe 1 Martie, eveniment cunoscut doar în arealul balcanic, în mod special în ţara noastră şi la vecinii bulgari. Pe 8 martie sunt celebrate femeile. Chiar dacă sărbătoarea este de dată relativ recentă, a prins la români, iar mamele au parte de o atenție specială în această zi.
Dacă femeile sunt sărbătorite pe 8 Martie, iată că bărbații ajung să aibă trei zile în care sunt sărbătoriță pe 9 martie, pe 19 noiembrie și pe 5 mai. Dacă românii sărbătoresc Ziua Bărbatului pe 9 martie, la nivel internațional, Ziua Bărbatului a fost declarată pe 19 noiembrie și este celebrată în peste 60 de state, printre care: Australia, India, China sau Statele Unite. Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbaţilor includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat. Ziua Bărbatului nu trebuie însă confundată cu Ziua Tatălui, care se sărbătorește pe 13 mai.
Tot in această lună este celebrată o sărbătoare mare în fiecare an, pe 9 martie, sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia amintește despre pilda de credință și jertfa unor soldați creștini din vremea împăratului păgân Licinius. Pomenirea celor 40 de sfinți din Sevasta a dat naştere multor obiceiuri frumoase, bărbaţii fiind în centrul atenţiei. Cei 40 de Sfinți Mucenici erau soldați creștini în Legiunea a XII-a Fulminată din Armenia, pe vremea împăratului Licinus (308-324), un aprig prigonitor al creștinilor. Aceștia erau de origine română, amestecați cu greci și armeni. Ei au refuzat să se închine la idoli și au mărturisit credința lor în Hristos, fapt ce a nemulțumit guvernatorul de atunci, Agricola care a dat ordin să fie întemnițați și supuși la chinuri groaznice. În cele din urmă, soldații creștini sunt condamnați la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei.
În multitudinea de zile importante ale primei luni din primăvară, sunt si alte evenimente. Românii sărbătoresc Unirea Basarabiei cu Țara Mamă la 27 martie 1918: S-a produs Unirea Republicii Democratice Moldovenești (Basarabia) cu România, prin decizia Sfatului Țării; acesta a fost începutul procesului de formare a României Mari. Și să nu-l uităm pe Ion Creangă. La 1 martie 1837: S-a născut scriitorul român Ion Creangă. Recunoscut datorita maiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorita operei sale autobiografice „Amintiri din copilarie”.
Echipa CRIS Taxi Gura Humorului se adaptează la nou și oferă servicii de taximetrie de calitate, siguranță si confort, deoarece dorim sa rămânem în preferințele dumneavoastră. Alaturi de servicii de transport persoane in regim de taxi, mai oferim publicitate pe/in taxi șitaxi shopping.
Șoferii de la CRIS Taxi Gura Humorului sunt amabili, politicoși și dovedesc profesionalism asigurând calitatea serviciilor de taximetrie oferite în Gura Humorului și zonele limitrofe..
Dispunem de 5 masini foarte bine întretinute și verficate tehnic periodic.
Suntem activi NON STOP, 24 de ore din 24 pentru tine, partenereul nostru, sa ajungi la timp oriunde dorești.
Sună acum la 0749 650 650, comunică adresa de unde vrei să te ridicăm și ajungi repede si in siguranță la destinația dorită.
CRIS Taxi Gura Humorului este mai mult decat un serviciu de taximetrie. Este partenerul tău de încredere!
Ce spui, vrei să facem o plimbare?
SUNĂ LA 0749 650 650 și COMANDĂ ACUM un taxi în Gura Humorului de la echipa CRIS Taxi Gura Humorului.
Iti multumim ca esti clientul nostru!
Folositi cu incredere