Sărbătorește Ziua Bucovinei -28 Noiembrie alături de Taxi Gura Humorului 2

taxi gura humorului

Să ne oprim o clipă în loc şi să ascultăm chemarea pământului cu mânăstiri şi fagi.

poetul Vasile Posteucă, un fiu celebru al Bucovinei.

 

Luna noiembrie si începutul lui decembrie sunt  bogate în mari  sărbatori de suflet care ne fac să ne aducem aminte de vremurile trecute și să tragem învățăminte din ele pentru prezent și viitor.

Ziua Bucovinei  a fost instituită prin  Legea 250/2015  promulgată pe 28 octombrie și a fost  publicată în Monitorul Oficial la 30 octombrie 2015. Cu prilejul acestei sărbători prevede că autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice pot organiza evenimente culturale cu această ocazie, fondurile fiind asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale ori ale instituţiilor publice.

Ziua Bucovinei sarbătorită la 28 Noiembrie alaturi de Ziua Sf Andrei , apostolul românilor din 30  Noiembrie si Ziua Nationala a României de la 1 Decembrie sunt 3 mari sarbatori care la sfarsit de toamna si inceput de iarna te pot duce într-o lume plină de amintiri si semnificatii istorice.

Bucovina a fost a doua provincie care s-a unit cu patria-mamă. Acum 99 de ani, la 28 Noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului naţional unitar român, alături de unirea anterioară Basarabiei – la 27 Martie – şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 Decembrie 1918.

Ziua Bucovinei este marcata in judetul Suceava, cu mai multe de manifestari dedicate începerii Anului Centenar al Marii Uniri, din 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, urmeaza sa fie serbat, timp de un an, Centenarul Unirii Bucovinei cu Tara

Aflati mai multe despre evenimentele organizate de Ziua Bucovinei la Suceava

Gura Humorului este punct  de bifurcatie spre toate obiectivele turistice importante din Bucovina. De aceea te invitam cu drag la Gura Humorului, in inima Bucovinei, sa descoperi ospitalitatea si frumusetea locurilor pline de istorie si credință.  sa-ti oferim servicii de taxi în Gura Humorului , confortul si siguranta ta fiind o prioritate pentru noi.

CRIS Taxi Gura Humorului este mai mult decat un serviciu de taximetrie. Este partenerul tău de încredere!

Ce spui, vrei să facem o plimbare și să fim ghidul tău când vizitezi obiectivele turistice din Gura Humorului și Bucovina?

SUNĂ LA 0749 650 650 și COMANDĂ ACUM un taxi în Gura Humorului de la echipa CRIS Taxi Gura Humorului.


Despre taxi-gura-humorului

CRIS Taxi Gura Humorului oferă clientilor care doresc să ajungă repede și în siguranță la destinația dorită servicii de transport în regim de taxi în Gura Humorului și împrejurimi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Sărbătorește Ziua Bucovinei -28 Noiembrie alături de Taxi Gura Humorului