Sunt În Siguranță Șoferii de Taxi în Gura Humorului? 2

taxi humorului

Dacă ești șofer de taxi in Gura Humorului sau ai o afacere în acest domeniu în Gura Humorului poate ți-ai pus des această întrebare. Sunt în siguranță șoferii de taxi in Gura Humorului? Trăim într-o lume agitată, în viteză pentru a face performanță în domeniul în care activăm deseori trecem cu vederea siguranța personală.

Meseria de șofer pe taxi este una din cele mai periculoase meserii deoarce taximetristul poate intra în contact zilnic cu toate categoriile de oameni și nu de puține ori poate avea parte de situații periculoase care îi pot pune viața în primejdie.

În România nu existã sisteme de protectie care sã-i apere pe șoferii firmelor de taximetrie iar singura mãsurã care s-a luat cândva în calcul a fost renunțarea la obligativitatea purtării centura de sigurantã.

În anul 2012 s-a propus un proiect de lege si s-a luat în discutie o initiativã legislativã care, daca ar fi fost aprobată contribuia la creșterea gradului de siguranțã al taximetriștilor.

Proiectul de lege a fost (și este, din nefericire) justificat de inițiator prin înmulțirea cazurilor de agresiune asupra taximetriștilor. Sunt foarte multe cazuri de șoferi de taxi, jefuiți sau agresați, uneori cu urmări fatale, în timp ce se aflau în cursă.

Pentru creșterea siguranței lor, s-a propus ca mașinile sã fie dotate cu sisteme de securitate deductibile din impozit, respectiv un buton de panicã, care sã transmitã rapid la dispecerat și la numãrul unic de urgentã 112 existența unei agresiuni. De asemenea montarea unor geamuri securizate, care sã despartã șoferul de clienți ar completa acest sistem de securitate al șoferilor de taxi.

Puse în practicã, mãsurile ar crește siguranța șoferului de taxi, acesta având posibilitatea de a solicita ajutor, prin apãsarea butonului de panicã, atunci când este agresat, dar și când se confruntã cu o urgențã medicalã sau cu o defecțiune tehnicã.Această solicitare poate ajunge și la dispecerat, care intervine pentru soluționarea urgenței semnalate ducând astfel la rezolvarea situațiilor neplăcute și la creșterea calitații serviciului de taximetrie.

Măsurile de creștere a siguranței în orice domeniu de activitate se readuc în discuție doar atunci când se întâmplă incidente foarte grave uneori cu urmări fatale (cazul polițitului ucis in Burdujeni -Suceava).

Sunt foarte multe incidente grave și foarte grave care au pus în pericol siguranța celor care practicã taximetria în România si nu exista până în nici o măsura legislativă promulgată care sa protejeze meseria de taximetrist. Singurele alternative sunt neobligativitatea purtării centurii de siguranță, comunicarea prin stații cu dispeceratul sau colegii si ajutorul reciproc între șoferii de taxi. Din păcate, aceste măsuri sunt singurile si pentru șoferii de taxi din Gura Humorului pentru a ieși cu calm și legal din situațiile neplăcute.

Este necesară o lege pentru creșterea siguranței șoferilor din taximetrie, de care ar beneficia și șoferii de taxi din Gura Humorului?


Despre taxi-gura-humorului

CRIS Taxi Gura Humorului oferă clientilor care doresc să ajungă repede și în siguranță la destinația dorită servicii de transport în regim de taxi în Gura Humorului și împrejurimi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Sunt În Siguranță Șoferii de Taxi în Gura Humorului?