Vizitează Monumentele incluse în lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO din Bucovina, cu Taxi Gura Humorului 1

taxi gura humorului

Deşi este o ţară relativ săracă, România deţine valori pe care ţări cu renume nu le au. Când vine vorba să ne prezentăm ţara, vorbim despre bisericile noastre monumentale în a căror construcţie se îmbină, de atâtea sute de ani, măiestria artistului simplu, trăirile şi simbolurile populare, originalitatea.

Bucovina, regiunea istorică de mare valoare a țării, este cunoscută pentru mănăstirile construite de fosti domnitori si boieri moldoveni (Musatinii, Alexandru cel Bun, stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa, Alexandru Lăpusneanu, Familia Movilestilor s.a.), fiecare cu culoarea sa specifică: Voronet (albastru), Humor (rosu), Sucevita (verde), Moldovita (galben) si Arbore (combinatie de culori).

Începând din anul 1993, opt biserici pictate au fost înscrise, pe lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO.

Din grupul celor opt biserici pictate UNESCO din Moldova fac parte Biserica din Arbore, Mănăstirile Voroneţ, Humor, Probota, Moldovița, Pătrăuți și „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Acestora li se adaugă Mănăstirea Sucevița, inclusă pe lista patrimoniului cultural al UNESCO în 2010. Pe lângă originalitatea pe care o întâlnim în arhitectură şi decoraţie (pictură), aceste biserici se remarcă şi prin vechimea lor.

Aici aveti lista cu bisericile pictate din Moldova incluse în patrimoniul UNESCO precum și o scurtă istorie pentru fiecare o puteti citi aici.

Cele mai aproape de stațiunea turistică Gura Humorului se află Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Humorului, obiective turistice de mare valoare care pot fi vizitate si admirate în orice perioada din an.

Cum ajungi la Voroneț ? Mănăstirea Voroneț se află la patru kilometri de Gura Humorului, pe DJ 177D.

CRIS Taxi Gura Humorului este la dispoziția tuturor celor care doresc să ajungă rapid și în siguranță la Mănăstirea Voroneț și împrejurimi.

Cum ajungi la Mănăstirea Humorului? Din Gura Humorului, doar șase kilometri, pe DJ177.

CRIS Taxi Gura Humorului este la dispoziția tuturor celor care doresc sa ajungă rapid și în siguranță la Mănăstirea Voroneț și împrejurimi.

Dacă ești turist sau dorești să vizitezi în weekend sau concediu aceste mănăstiri pictate unicate.  CRIS Taxi Gura Humorului îți pune la dispoziție serviciile de transport în regim de taxi pentru a ajunge repede și în sigurantă la obiectivul turistic dorit.

Alaturi de aceste 2 monumente UNESCO, recent a fost inclusă pe lista lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO și rezervatia Codrii Seculari de la Slătioara, in apropiere de Gura Humorului.

CRIS Taxi Gura Humorului vă așteapta cu bucurie să admiram împreună aceste monumente UNESCO, obiective turistice prin care Bucovina a devenit atât de celebră.

CRIS Taxi Gura Humorului va ofera servicii de taxi pentru vizitarea și admirarea celorlalte mănăstiri pictate din Nordul Moldovei incluse pe lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO și pe distanțe mai lungi.

Pentru mai multe detalii si informatii suplimentare despre obiective turistice din Gura Humorului si serviciile de taxi in Gura Humorului si zonele limitrofe oferite de echipa CRIS Taxi Gura Humorului va asteptam:

  • Sa ne scrieti la email: comanda@taxigurahumorului.ro

  • sa ne contactati completand formularul din pagina CONTACT

  • sa ne apelati la TEL 0749 650 650 (sau dati un beep și vă sunăm noi).


Despre taxi-gura-humorului

CRIS Taxi Gura Humorului oferă clientilor care doresc să ajungă repede și în siguranță la destinația dorită servicii de transport în regim de taxi în Gura Humorului și împrejurimi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Vizitează Monumentele incluse în lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO din Bucovina, cu Taxi Gura Humorului